Autor: 021.rs

Novi Sad
20.08.2019.
07:49 > 07:51
Stariji muškarac na biciklu preminuo je na licu mesta u nesreći koja se rano jutros dogodila u Futogu.
  • Radovan Nesovic -Nes

    25.08.2019 18:33
    poginuo biciklista u futogu
    Vi koji Krivite biciklistu znajte da je oboren NA VOZACEVOJ levoj voznoj traci -kak i zasto razjasnjenje daju dve KAMERE koje su snimile da je Biciklista presao prvu polovinu puta-ulice i da je vozac isao svojom trakom ma kojom brzinom NEBI ga oborio (uzgred vozio je 130km /h).
  • Alo

    23.08.2019 11:17
    Na Bulevaru
    Ja licno kao biciklista na BULEVARU OSLOBODJENJA gde je JASNO oznacena biciklisticka staza
    Gde je ne moguce ne videti da je biciklisticka staza tu, a to se i zna...
    Svakako, idem ja da predjem raskrsnicu kod promenade i jedan auto zaleteo se, koci snazno da propusti pesaka kome je ZELENO, prodje taj pesak i vozac ni da pogleda, on inace ima uslovno zeleno, zalece se opet i u tom trenutku ja nailazim, proderem se, on sva sreca reagovao na vreme i zakocio I PRI TOME MI JOS NESTO DOBACIO...
    Ali aj jednom da se to desi, vec i drugi put isto na raskrsnici kod futoske, opet uslovno zeleno, vozac propusti pesake i krece mrtav 'ladan ne gledavsi na bicikliste, kao da ne postoje, i primeti on mene i tek onda zakoci.. doduse ne bi me ni udario da je prosao jer sam na vreme video budalu da nece pogledati i zakocio sam, ali sledeci put ce ako ne bude gledao kad tad udariti na biciklistu..
    stvarno ne znam sta bi bilo da nema JASNO OZNACENE biciklisticke staze.. (mislim na crvenu traku)
    pri tome ima i bahatih biciklista koji samo izlete na crveno ili ne paze vec samo idu ne gledaju.. ali vozaci su uzasni na tom uslovnom, samo gledaju sto pre da prodju a posto je biciklisticka staza tamo dalje nego pesacka, ne gledaju na bicikliste vec na pesake a onda na aute ispred...
  • Zdene

    22.08.2019 23:52
    Drustvo kad prelazite ulicu sidjite sa bicikla pa pregurajte ako nema bici staze/trake semafora za tako nesto. Pesacki prelaz je za pesake ne za biciklove i motore. Zapamtite ako je pesacki obelezen samo onom zebrom na putu nemate prednost sacekajte da vozila stanu ne srljajte
  • Ana

    22.08.2019 20:14
    Nije problem samo u odraslim sudeonicima saobraćaja, bez obzira šta vozili ili bili pešaci. Veliki problem su i deca. U utorak oko 13 časova na novom Sentandrejskom bulevaru dvojica dečaka biciklista, 11-12 godina, bez razmišljanja su prešli NA CRVENO raskrsnicu a videli su da je za njih na snazi zabrana prelaska. Saobraćajna policija bi trebala itekako da obrati pažnju na decu učesnike saobraćaja i da ako učine prekršaj kažnjava njihove roditelje kao da su oni krivci. A pored toga trebalo bi opet u školama, u okviru tehničkog (ako ga uopšte još ima) učiti decu osnovama saobraćaja: znakove i pravila. Mi smo u školi imali i poligon, a verujem da su ga imale mnoge škole...
  • Ana

    22.08.2019 20:13
    Nije problem samo u odraslim sudeonicima saobraćaja, bez obzira šta vozili ili bili pešaci. Veliki problem su i deca. U utorak oko 13 časova na novom Sentandrejskom bulevaru dvojica dečaka biciklista, 11-12 godina, bez razmišljanja su prešli NA CRVENO raskrsnicu a videli su da je za njih na snazi zabrana prelaska. Saobraćajna policija bi trebala itekako da obrati pažnju na decu učesnike saobraćaja i da ako učine prekršaj kažnjava njihove roditelje kao da su oni krivci. A pored toga trebalo bi opet u školama, u okviru tehničkog (ako ga uopšte još ima) učiti decu osnovama saobraćaja: znakove i pravila. Mi smo u školi imali i poligon, a verujem da su ga imale mnoge škole...
  • Nada

    21.08.2019 09:39
    Zorane kakve veze ima da li je zurio??? Ne mozes ici 120 na sat i obavljati svasta nesto u autu dom vozis
  • Zos

    21.08.2019 08:20
    Odgovornost
    Od kako je rekonstruisan deo ulica Cara Lazara u Futogu u tom delu (rekonstruisane) ulice, vrlo često se dešavaju udesi. Konkretno na raskrsnici gde je poginuo biciklista, nekoliko metara od same raskrsnice postoji jedno parking mesto. Ako je na tom mestu parkiran auto ((što je skoro uvek), izlazeći iz sporedne ulice morate sa pola točka bicikla da izađete na glavni put da bi ste uočili da li je na tom putu vozilo koje morate da propustite.Napravljena je nepregledna raskrsnica.Pitanje je da li su samo učesnici u saobraćaju krivi. Koliko krivice za pogibiju bicikliste snosi onaj koji je napravio takvu opasnu raskrsnicu. Da li će neko od njih odgovarati za smrt bicikliste?
  • Živković

    21.08.2019 06:30
    Neko je ovde spomenuo populizam tako je. To je uzrok problema. Policija ima instrukcije da ne kažnjava narod da se ne zameri vlast. Stara stvar.
  • paziovo

    21.08.2019 01:08
    Iscedimo suvu drenovinu!
    Trebalo bi uvesti i dozvole za bicikl, i polaganje ispita za dobijanje te dozvole. Moglo bi se polagati već sa 10-12 godina.
    Verovatno bi bila veoma nepopularna mera, ali bi se vlastodršcima verovatno dopala, jer bi im omogućila da ućare još koji dinar. Zbog toga mislim, da bi mogla čak i zaživeti.
  • Zoran

    20.08.2019 22:30
    @Gibo
    ...Taj što ga je oborio, verovatno je žurio, ali mu je istog momenta bilo žao!....

    Sumnjam
  • Kasper

    20.08.2019 21:20
    @Lek
    Da nije paranoja

  • Dragan

    20.08.2019 19:29
    .
    Gde je policija da u Futogu kazni vozaca audija, BG table, koji se divljacki provlacio izmedju vozila i isao po svim trakama? Nigde!
    Kako stati tim majmunima na put (mislim na bahate vozace, da ne bude zabune)?
  • @džungla

    20.08.2019 13:48
    Ima, ima
    Znate šta još zadivljuje. Čim se vrate ovi naši na 1-3 nedelje na odmor, i oni voze "po starom". Ergo - svi su isti, samo ovde policiji zabranjeno da kažnjava da se narod ne nadigne na vlas'. Populizam.
  • Maca

    20.08.2019 11:30
    I mismo gradjaji ovoga grada
    Molimo vas ,da zamolite gradsku vlast da se napravi biciklidticka staza od gradskog groblja pa do Matijebica tu je pitanje dana kada ce neko nastradati.A trebalo bi i postaviti semafor na prelazu kod
    Matijevica.Zamolite gospodu iz Gradskog zelenila da pokose ono ruglo pored nadvoznjaka kod autoservisa Jojkic.
  • dzungla

    20.08.2019 11:26
    danas sam se vozio gradom : ona bahatost , bezobrazluk , inacenje drugom , primitivizam , siledzijstvo , abnormalnost , ludilo ... ne verujem da toga ima igde u evropi .
  • Ćabran

    20.08.2019 11:01
    Zbog neodgovornosti najčešće biciklista i pešaka vozači su ti koji izvlače deblji kraj, stoga bi trebali dobro da obrate pažnju kad sledeći put izađu u saobraćaj.A naročito pešaci koji misle da imaju prednost na mestima gde uopšte nema pešačkog prelaza ili semafora..
  • Robin hood

    20.08.2019 10:34
    Staza za bicikle
    U Futogu ne postoji staza za bicikle .
  • +

    20.08.2019 10:27
    futog zaslužuje biciklističke staze
  • Cvrle

    20.08.2019 10:24
    ucilo se u skoli
    Ako se dobro secam, nekada su se u osnovnoj skoli ucili saobracajni znakovi, koji sta znaci. Nama je to stajalo u kabinetu za tehnicko. Danas toga nema, zato ljudi slabo znaju da voze, svi od malih pa do starijih koji su u ludilu zivota pozaboravljali te osnovne stvari.
  • MilaNS

    20.08.2019 10:10
    @aleksandar
    Slazem se sa tvojim komentarom, ali si se obratio samo vozacima, pa cu zamoliti bicikliste i pesake da ne podlecu pod automobile a da pre toga ne uspore, ne zastanu, ne pogledaju ulicu levo desno, pa kad se uvere da je bezbedno da krenu. Vozaci su nervozni, saobracajna signalizacija je katastrofa, putevi jos gori, ali to nije razlog da iko isteruje pravdu. Iskreno ne verujem da iko od vozaca sedne u auto sa namerom da rusi pesaka ili biciklistu. Ali ako vozac gleda levo desno, usporava, prilagodjava se, zasto to ne bi uradio bilo koji drugi ucesnik u saobracaju? I iz ovih tuznih primera, da to sto mislis da si u pravu ne znaci nista ako budu posledice po zdravlje ili zivot.
    Pa, srecno svima.
  • Gg

    20.08.2019 10:09
    Narod nam je glup. Najblaže rečeno, glup i veoma zaostao. Deda na biciklu se seća kad je bio mali i kako tada nije bilo toliko vozila a pogotovo kamiona. Još voli i da cugne pa sedne i vozi do drugog sela da bi popio još koju. Neodgovornost prema sebi i mišljenje kako neko drugi treba da mu reši:život, zdravlje, posao...da mu čak i ženu zadovolji umesto njega, je glavna odlika prosečnog građana ovog gulaga. Zato i gledaju u tv. Misle kako tv a ovi moderniji i jutjub, leči sve pa čak i smrt.
  • Tsxista

    20.08.2019 09:49
    Kamikaze
    Kad shvatite biciklisti da ste i vi učesnici u saobraćaju i da nemate uvek prvenstvo prolaza a to govorim za ove debile koji se zalecu po biciklistickim trakama i izlecu ti pravo na haubu i ni ne kontaju šta mogu da urade ostalima svojim ponašanjem .
    primer:
    Na futoskoj sam gledao kako čovek na biciklu zalece se a nema kočnice i direktno u bus udara po sredini itd... Šta reći onda ko je kriv
  • Aleksandar

    20.08.2019 09:27
    Vozaci
    Dugogodisnji vozaci bo trebali na svakih 5 god da obnove pravila saobracaja kao i da zapamte da pravila vaze u svim vremenskim uslovima. Imali bi smo 50% manje nesreca kada bi oni prilagodili brzinu na putevima i jos manje kada ne bi žurili da stignu gde su krenuli.
    Zamolio bih vozace koji imaju "kratak fitilj" da voze veoma oprezno ili da ne voze uopste
  • Gibo

    20.08.2019 09:15
    Braćo i sestre, može li to malo laganije, sporije, prijateljskije, pažljivije? Oboreno dete 12 godina na biciklu, ej! Taj što ga je oborio, verovatno je žurio, ali mu je istog momenta bilo žao! Nije do vlasti, do nas samih je, ne može vazda neko drugi da bude kriv! Razmislite malo samo unapred.
  • Lek

    20.08.2019 08:38
    Lek je promena vlasti, trulog sistema, svesti, obrazovanja,
    i kaznjavanje odgovornih trutova na odredenim pozicijama.
  • pera

    20.08.2019 08:25
    Imamo bicikliste vozace i bicikliste pesake. Ovi drugi nemaju blage veze o pravilima saobracaja. Trebalo bi edukovati te ljude koje opasnosti postoje kada se upuste u saobracaj. Njihova glava je u pitanju. Ne umanjujem krivice vozaca, zelim da kazem da biciklisti moraju vise na sebe da paze, a to znaci da izbegavaju rizike u koje se upustaju najcesce iz neznanja.
  • EU

    20.08.2019 08:04
    Strasno .
    Ima li leka ovom paklu na ulicama ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna